Assortiment

Wij bieden een breed scala aan producten voor Tuin & Terras

Beton bestrating

Beton bestrating voor uw tuin, terras of oprit

De meeste mensen kennen beton bestrating van het dagelijkse straatbeeld. Beton bestrating wordt gemaakt van lokale Nederlandse grondstoffen zoals cement, zand, water en natuurlijke kleurstoffen. De betonfabrikanten hebben de laatste jaren niet stil gezeten en door de moderne techniek is mogelijk om beton bestrating in veel verschillende formaten, trendy kleuren en diverse afwerkingen te verkrijgen.

Ga terug

Klinkers voor je oprit

Zoekt u bestrating voor de oprit of voor andere doeleinden waar zwaar verkeerd over heen komt? Dan moet u ervoor zorgen dat u bestrating minimaal 6cm dik is. Klinkers worden het vaakst gebruikt voor een oprit. Een standaard klinker is 8 cm dik en dus ideaal om voor een oprit te gebruiken, maar u kunt ook andere materialen gebruiken voor u oprit zoals een 30x20 tegel of nog groter. Het belangrijkste van de oprit is dat de fundering in orde is, zodat de bestrating niet weg kan zakken.

Betonbestrating met verschillende afwerkingen

Betonbestrating zijn met verschillende afwerkingen verkrijgbaar. U kunt kiezen uit een verouderde look zodat u tuin of oprit een meer landelijkere uitstraling krijgt of u kunt kiezen voor strakke betonbestrating, dan krijgt u meer een moderne tuin of oprit. Naast deze twee eigenschappen kunt u ook kiezen voor een ruwe bestrating, dan kunt u kiezen voor uitgewassen betonbestrating.  Wilt u meer onderhoudsvriendelijke bestrating? Dan kunt u kiezen voor een gecoate of een geïmpregneerde  tegel.

Gebakken bestrating

Gebakken bestrating bestaat voor het grootste deel uit klei. Deze verschillende kleisoorten worden gemengd en worden er hulpstoffen aan toegevoegd. De hulpstoffen bepalen de kleur van de klinker samen met de kleisoort. Als dat allemaal is toegevoegd aan de gebakken bestrating, worden de klinkers gebakken op 1100 graden. Op deze manier heeft gebakken bestrating een lange levensduur en blijven ze lang mooi van kleur.

Van Waaltjes tot aan kleiklinkers

U heeft vast wel is de term ‘Waaltjes’ horen vallen, maar wat is nu precies een ‘Waaltje’. Gebakken bestrating heb je in verschillende maten. Waaltjes is één van die maten. Een waalformaat heeft vaak een lengte van 20 cm is 5 cm breed. Dit kan per gebakken steen variëren.  Ander formaten zijn  dikformaat, Keiformaat, IJsselformaat en Rijformaat.

Verschillende legverbanden voor gebakken klinkers

Gebakken klinkers kun je leggen in verschillende verbanden. De drie bekendste verbanden zijn Elleboogverband, Visgraatverband en Halfsteensverband. Het grote verschil tussen een elleboogverband en een visgraatverband is dat bij een elleboogverband worden de stenen onder een hoek van 90 graden gelegd en bij een visgraatverband wordt dat onder een hoek van 45 graden gelegd. Halfsteensverband springt steeds een halve steen van elkaar.  Een halfsteensverband wordt vaak gebruik bij oude gebakken klinkers, omdat deze niet helemaal maatvast zijn.  Wilt u een oprit gaan leggen met gebakken klinkers? Dan adviseren wij het Elleboogverband of het Visgraatverband.