Ceramaxx 60x60 terrastegels, tuintegels, sierbestrating, keramische tegels, betontegels, tuintegels in beton, geoceramica, keramiek en natuursteen

Via Ceramica optimal luxury

The making of Via Ceramica optimal luxury

Net als bij elke andere keramische tegel vormt gebakken klei de basis van Via Ceramica optimal luxury . Kwaliteit in keramiek bereik je onder andere door de keuze van de juiste kleimengsels, een perfecte persing en last but not least het bakproces. Het bakproces van Via Ceramica optimal luxury vindt plaats in hypermoderne ovens. De geheime formule zit hem in de juiste temperatuur, de snelheid van het bakproces, de lengte van de oven en in het kleimengsel. Aan deze combinatie van factoren dankt de tegel zijn enorme druk- en buigsterkte. Als laatste wordt het kleurdesign door middel van digitale printing aangebracht. Digitale printunits kunnen heel gedetailleerd kleuren en kleurnuances reproduceren.

Designs en formaten

Er zijn momenteel zo’n vijftig verschillende gepatenteerde Oprey & Beisterveld-designs. Sommige designs bootsen de look van kwartsieten na, andere gaan meer in de richting van granieten. Er zijn ook kalksteenachtige designs en er is zelfs een houtprint. Hout is populair omdat je de de look-and-feel van hout hebt zonder het onderhoud van echt hout. Op dit moment is Via Ceramica optimal luxury te verkrijgen in vier formaten: 60 x 60 cm, 90 x 90 cm, 120 x 30 cm en 120 x 60 cm. Benieuwd naar ons assortiment keramische tegels? Bekijk hier een greep uit ons assortiment.

Via Ceramica optimal luxury als oprittegel

Om de extreem hoge druk- en buigsterkte van de Via Ceramica optimal luxury -tegel te illustreren, werd vorig jaar een testopstelling gemaakt met vier tegels van 90 x 90 cm. Deze tegels werden alleen ondersteund op de vier hoeken door een tegeldrager. Vervolgens werd er een auto van 2700 kg op geplaatst, met de banden op het hart van deze vier tegels. De tegels gaven geen krimp en doorstonden de test moeiteloos, waaruit bleek dat Via Ceramica optimal luxury onverwoestbaar is en prima als oprittegel gebruikt kan worden. Bij de aanleg van een oprit moet er wel vakkundig een fundering gelegd worden. Hiervoor geven onze medewerkers van Tuin & Terras u graag een passend advies.

Afstandhouders

Uniek aan Via Ceramica optimal luxury is het systeem met de afstandhouders. Dit zijn de kunststof noppen die aan twee zijkanten van de tegel zijn aangebracht en bijdragen aan een makkelijke en snelle verwerking. Dankzij de afstandhouders is het resultaat nauwkeuriger en dus strakker. Ten slotte voorkom je met afstandhouders beschadigingen en dragen ze bij tot een betere opsluiting van het vloerpakket.

Duurzaam

De tand des tijds zal Ceramica optimal luxury met groot gemak doorstaan, want er moet een hamer en beitel aan te pas komen om de tegel te kunnen beschadigen. De Ceramica optimal luxury zal niet verbleken omdat het om keramiek gaat, waarbij de kleur letterlijk in de tegel ingebakken wordt. Met de Ceramica optimal luxury kiest u voor een kleurvaste tegel die van nature vuil- en waterafstotend is en daardoor zeer onderhoudsvriendelijk.

Onderhoudsgemak

Zand of aanslag kunt u probleemloos met een tuinslang wegspoelen en ook een sopje met een standaard-schoonmaakmiddel levert geen nadelen op voor de kleurvastheid. Zoals altijd in de tuin zien we liever geen agressieve chemische bijtende middelen, ofschoon Ceramica optimal luxury zelfs dat zou verdragen. Een emmer water en een bezem is alles wat u nodig heeft voor decennialang tegelplezier.

We verwelkomen u graag op één van onze vestigingen om de Ceramica optimal luxury tegel aan u te laten zien.

Tuin & Terras, 9 april 2021